Facebook Twitter Pinterest email tisk

Bělení kůže - kyselina kojová

Kyselina kojová

Kyselina kojová je produkována některými druhy hub. Byla objevena v Japonsku. Kyselina kojová se používá nejen v potravinářském, ale i v kosmetickém průmyslu, kde je hlavně využívána k zesvětlení kůže a odstraňování pigmentových skvrn. Kyselina kojová zesvětluje kůži potlačováním enzymu tyrosinu, který spouští tvorbu melaninu (kožního barviva), a to tak, že odstraňuje pihy, jaterní, stařecké skvrny, těhotenské a hormonální skvrny či nestejnoměrně opálenou pleť v obličeji. Kyselina kojová je v současnosti obsažena v řadě kosmetických produktů včetně mýdel, gelů a krémů, přidává se i do zubních past.

Zdroj: Bělení kůže
Zveřejněno: 1.9.2014



SiteMAP