Facebook Twitter Pinterest email tisk

Ricinový olej - co je to ricinový olej

Co je to ricinový olej

Ricinový olej je bezbarvý, případně světle žlutavé barvy, bez chuti a bez vůně. Obsažená kyselina ricinoolejová mu dává vlastnosti, které nemá žádný jiný rostlinný olej. Těmito vlastnostmi jsou vysoká viskozita a silné hojivé účinky. Ricinový olej však není univerzálním olejem a je třeba ho užívat s obezřetností. Může pomoci při řadě kosmetických (i jiných) problémů, vždy je však třeba ho užívat s mírou a sledovat vlastní reakci těla. Ricinový olej je užitečný pro regeneraci suché, citlivé a poškozené pokožky. Účinně ji promašťuje a podporuje její hydrataci, váže v pokožce vlhkost. Proto je ricinový olej zvlášť vhodný k ošetření suché, citlivé či poškozené pokožky. Užívá se také k regeneraci jizev nebo léčbě bradavic. V kosmetické péči bývají s ricinovým olejem spojovány řasy. Potírání řas ricinovým olejem prostřednictvím vatové tyčinky nebo staré řasenky je posiluje a zhušťuje. Mnoho žen tuto ricinovou kúru na řasy vyzkoušelo a doporučuje ji. Ricinový olej se užívá také jako složka regeneračních přípravků na řasy, i když u některých citlivých jedinců může senzitivní oční okolí dráždit. Ricinový olej lze také použít v podobě olejových zábalů. Ty pomáhají odstranit bolesti svalů a kloubů i jiné bolesti, například pooperační. Ricinový olej dále stimuluje činnost lymfatického systému, čímž dochází k odplavování škodlivých látek z tkání, ke zmírnění bolesti a urychlení procesu hojení. Vnitřní užití ricinového oleje se často nedoporučuje pro jeho silně projímavé účinky.

Zdroj: Ricinový olej
Zveřejněno: 8.9.2015



SiteMAP